Activiteiten

Zwin

Het Zwin Natuur Park is dé natuurattractie aan de Belgische kust. Het park is een troef voor het toeristische aanbod van de Oostkust en streeft er naar om ook de referentie te zijn op het vlak van Natuur- en Milieueducatie.

Bezoek aan Brugge
(c)www.milo-profi.be

Brugge

Maak een stadswandeling door "oud Brugge" of een boottochtje op de Brugse reien. Bezoek één van de musea of historische gebouwen... er valt vanalles te beleven in deze stad.

Museummenu Brugge © Sarah Bauwens
© Sarah Bauwens

Museummenu's

De grootste troef van de Brugse museumcollectie? Haar grote verscheidenheid! Van Vlaamse primitieven tot actuele kunst, van klassieke schone kunsten tot archeologische vondsten. Ontdek de Brugse musea a.d.h.v. één van de vijf museummenu's.

Historium Brugge

Historium

In het Historium stap je terug in de tijd, naar de Brugse middeleeuwen. Met een audiogids wandel je door zeven themakamers waar de Brugse Middeleeuwen tot leven worden gebracht met decors, film en speciale effecten. Met de Historium Virtual Reality gaat het Historium nog een stap verder en brengt het je virtueel terug naar het jaar 1435.

Chocolademuseum

Choco-Story

Choco-Story toont je de geschiedenis van de cacaoverwerking tot chocolade. Leer hoe chocolade gemaakt wordt en waarom de Belgische chocolade zo lekker is!

Sea Life Blankenberge

Sea Life

In Sea Life Blankenberge kom je terecht in een magische onderwaterwereld. Kom oog in oog met meer dan 2500 dieren uit de 7 wereldzeeën.

Sound Factory - concertgebouw Brugge
(c) Tim Theo Deceuninck

Sound Factory

Experimenteren, ervaren of componeren, alles is – letterlijk – binnen handbereik. Van bronzen beiaardklokken tot digitale klanklabo’s, van beats en samples tot ijle klankfrequenties. De Sound Factory biedt een mix van installaties waarmee jij je ding kan doen.

Frietmuseum in Brugge

Frietmuseum

Het Frietmuseum van Brugge is een didactisch museum dat de geschiedenis schetst van zowel de aardappel als van de friet en van de verschillende sausbereidingen die gewoonlijk bij de friet behoren.

IJzertoren

Museum aan de IJzer

Het Museum aan de IJzer legt de focus op de Belgisch-Duitse confrontatie tijdens de Eerste Wereldoorlog en de Vlaamse ontvoogding. Je bezoek start altijd 84 meter hoog, in de panoramazaal van de IJzertoren, waar je geniet van een uniek en adembenemend uitzicht over de Vlaamse Velden.

IJzertocht scholen

Boottocht op de IJzer

Scheep in en zet een stap terug in een woelige geschiedenis. De Westhoek verkennen doe je tijdens een unieke IJzertocht langs de Vlaamse velden, tussen Nieuwpoort en Diksmuide.