Home BlogDetail

VJH wordt Hi Flanders

Nieuwe naam én frisse make-over voor Vlaamse Jeugdherbergen

 

Vlaamse Jeugdherbergen, de overkoepelende organisatie van 19 jeugdherbergen in Vlaanderen, heeft een nieuwe naam. Voortaan zal VJH ‘Hi Flanders’ heten. Bij de nieuwe naam hoort ook een compleet nieuwe look en communicatiestijl.

 

 

What’s in a name?

 

De VJH stoft zijn, weliswaar oerdegelijke maar ook gedateerde, imago af, en dat mag iedereen weten. Na bijna een eeuw(!) trouw te zijn gebleven aan een naam die simpel, duidelijk en Vlaams was, kiest VJH nu voor een andere wending.
 

‘Hi’ verwijst niet alleen naar ‘hallo’, maar ook naar de afkorting van Hostelling International, het grootste netwerk van jeugdherbergen ter wereld, waarvan VJH medeoprichter is. ‘Flanders’, in het Engels, moet het hedendaagse en grenzeloze karakter van de organisatie helpen weerspiegelen.
 

Een verwijzing naar ‘jeugd’ werd weggelaten, want hostels trekken vandaag een veel breder en diverser publiek aan dan de klassieke jeugdherbergen van vroeger. Iedereen, van jong tot oud, is welkom, tot zelfs gezinnen met kinderen.

 

Afgelopen december werd nog een heuse zoektocht georganiseerd naar een nieuwe naam, waarbij leden en sympathisanten van VJH opgeroepen werden om mee te brainstormen en zo kans te maken op een mooie prijs.

 

De naam Hi Flanders werd door drie deelnemers naar voren geschoven én door de organisatie als favoriet gekozen. De drie winnaars mogen een jaar lang gratis en met twee personen verblijven in de 18 Vlaamse jeugdherbergen van Hi Flanders.
 

 

Event

 

Om de nieuwe naam meteen goed in de verf te zetten, vindt er een groots lanceringsevent plaats:
 

  • Datum: 24 augustus
  • Locatie: Hostel Groeninghe, Kortrijk
  • Starttijd: 13:00 uur

Op 24 augustus staat er iets speciaals te gebeuren in Kortrijk! We organiseren een dag vol activiteiten en plezier bij Hostel Groeninghe. Wat kun je verwachten?
 

  • Deathride vanaf het hostel: Durf jij het aan?
  • Live muziek voor de perfecte sfeer
  • Foodtrucks met heerlijke gerechten om van te genieten. Als kers op de taart ontvangen de eerste 250 bezoekers een gratis snack!
  • Creatieve workshops: we steken het oude in een nieuw jasje!

Om 14:00 uur zullen inspirerende woorden gedeeld worden door het Hiflanders-team, schepen van Toerisme Ruth Vandenberghe, en Christophe Cooreman of een collega van het departement Cultuur, Jeugd en Media.

De winnaars van de namenzoektocht zullen die dag ook gehuldigd worden en hun prijs in ontvangst mogen nemen.